Laat je tuin stralen met deze tuintips

De zomer komt er weer aan en het wordt tijd om aandacht te besteden in het creëren van een mooie en strakke tuin. Op deze pagina lees je verschillende relatief eenvoudige tips waarmee je ervoor zorgt dat de tuin er strak uit komt te zien. Het liefste wil je natuurlijk een strakke tuin waar je ook niet te veel voor hoeft te betalen. Daarom ook enkele bespaartips.

Hoe krijg ik een mooie strakke tuin?

De basis voor een mooie en strakke tuin wordt gecreëerd met een vruchtbare bodem. Zo zorg je ervoor dat de tuin er groen uit komt te zien. Een tip is om de as uit de haard te gebruiken voor de tuin. Strooi de as door de moestuin of over de sierplanten. De as is namelijk rijk aan mineralen en daarom een goede voedingsbron voor de tuin. Een ander middel voor een vruchtbare bodem krijg je door het snijden van bananenschillen en deze onder de grond te stoppen. Wil je het onkruid in de tuin tegengaan? Dan kun je een dikke laag gemalen houtschors tussen de planten strooien.

Het gazon in de tuin kun je een strakke uitstraling geven met kantopsluitingen. Dit is in feite een lange strip die om het gras heen wordt gelegd. Het gazon ziet er hiervoor netjes uit. Bij een mooie tuin hoort ook een bijzonder terras. Het terras kan netjes worden gelegd met sierbestrating of betonklinkers in de tuin. Wanneer je daar nog een moderne set meubels bij koopt ben je klaar om de zomer te starten en kennissen uit te nodigen!

Bespaartips

Probeer te kiezen voor duurzame spullen voor in de tuin. Duurzame meubels en andere artikelen gaan een lange tijd mee en kunnen beter worden gezien als een investering. Door voor goedkoop te kiezen kun je op korte termijn vaak weer opnieuw voor kosten komen te staan.

Probeer verder zo veel mogelijk zelf te doen in de tuin. Alles wat je zelf kunt doen kun je ook het beste zelf uitvoeren. Ook is het slim om te composteren. Dit houdt in dat je het tuinafval opnieuw gebruikt in plaats van dat je het weggooit. Door te composteren krijg je een gezonde bodem wat erg goed is voor je tuin.