Hoe word je een barista?

Tot een paar jaar geleden was barista nog een onbekend beroep, maar daar is sinds kort wel verandering in gekomen. Barista is een ontzettend hip beroep geworden en dat komt mede door de opmars van hippe koffiebarretjes.In dit artikel gaan we jou meer vertellen over werken in de horeca, het beroep barista en hoe je er zelf eentje wordt .

Barista worden

Het worden van een barista hoeft niet moeilijk te zijn. Als barista houd je je bezig met het voorbereiden van koffie dranken, zoals de espresso, americano, cappuccino, cafe latte, flat white en ga zo nog maar even door. Er komt behoorlijk wat bij kijken om een goede bak koffie te zetten. Zo moet je denken aan de juiste espresso apparaat, de juiste extractie tijd, de juiste maalgraad en de juiste koffiebonen. Deze factoren dient een barista allemaal op de juiste manier te combineren om de smaakpotentie uit de koffieboon te krijgen.

Lees meer informatie op het internet

Op het internet valt genoeg te lezen over het worden van barista. Zelf ben ik een grote fan van baristaworden.nl, omdat hier veel informatie te vinden is over wat je allemaal moet kunnen om een goede barista te worden. Daarnaast kun je er koffie bonen vergelijken en kun je er terecht voor barista vacatures in Nederland.

Het volgen van een barista cursus

Om de vaardigheden van een barista goed onder de knie te krijgen kun je een barista cursus volgen. Met een barista cursus krijg je meer te weten over alles wat met koffie te maken heeft. Het is mogelijk om zeer uitgebreide cursussen te volgen of om te kiezen voor een barista workshop die over het algemeen wat korter duurt. De meeste koffiebarretjes hebben als voorwaarde dat je eerst een barista cursus volgt voordat je voor hen komt te werken.