Boek van Suzan

Hoe ik mijn eigen boek schreef

Tijdens mijn jeugd heb ik altijd veel gelezen. Waar mijn vrienden en vriendinnetjes graag op de Playstation speelden las ik liever een boek. Dit heeft mij altijd op de gedachte gebracht om een eigen boek te gaan schrijven. Toch dacht ik dat dit niet echt iets voor mij was totdat ik het besluit nam om gewoon een pen te pakken en te starten.

De start van mijn boek

Ik ben niet letterlijk met een pen gaan schrijven, maar na wat denk en fantaseerwerk pakte ik mijn laptop erbij en is het typen van start gegaan. Ik heb eerst mijn hele idee uitgewerkt in een document en ben deze gaan perfectioneren. Het verhaal ging over een meisje in haar puberteit die moeite had om haar middelbare schoolperiode door te komen. Gedeeltelijk gebruikte ik er eigen ervaringen in, maar het boek bestond ook uit veel fictie.

Het grootste probleem bij het zelf schrijven van een verhaal was dat ik al snel onderschatte hoeveel tijd erin gaat zitten. Helemaal wanneer je thuis in je eentje zit. Dit deed mij besluiten om bij een koffiebar te gaan zitten, maar al snel ervaarde ik dat ik hier geen concentratie ging vinden. Hierdoor kwam ik op het gouden idee om een reis te gaan maken en tegelijkertijd aan mijn boek te schrijven. Dit gaf me de kans om mijn hoofd helemaal leeg te maken en tussendoor steeds een aantal uur lekker door te schrijven. Tegelijkertijd heb ik de tijd van me leven gehad tijdens de reis. Daarom zou ik dit aan iedere schrijver aan kunnen raden.

Tips van mij voor andere schrijvers

Ik heb nog een aantal tips voor het schrijven van een boek. Ten eerste is het een tip om lekker op reis te gaan naar een plek waar je tegelijkertijd ook geniet van alle rust. Verder heb ik zelf onvoldoende nagedacht over de intentie van het schrijven. Ik vind schrijven simpelweg leuk, maar wat ik er vervolgens mee ging doen was mij een raadsel. Voor het uitbrengen van een boek is het belangrijk dat je dit samen met een partij doet waar je vertrouwen in hebt en die vervolgens niet alle verantwoordelijkheid van je overneemt, zodat het niet meer als jouw boek voelt. Nog meer handige adviezen voor auteurs zijn hier te vinden.