Een familievakantie naar Corfu

Helemaal in het westen van Griekenland is het eiland Corfu gelegen. Dit eiland is de laatste jaren steeds populairder geworden voor vakanties. Voornamelijk voor gezinnen is een vakantie naar Corfu aan te raden. Waarom? Daar kom je achter op deze pagina!

5 redenen om met het gezin op vakantie te gaan naar Corfu

Het eiland heeft zijn bekendheid mede te danken aan het feit dat het er zo groen is. Dit maakt het een ideale vakantie voor natuurliefhebbers en natuurlijk ook voor gezinnen. Hoewel het er in de zomer vaak te warm is om te fietsen verken je het eiland wel met andere vervoersmiddelen. Ga je buiten de zomerperiode om naar Corfu? Dan is fietsen goed te doen.

Daarnaast worden er mooie boottochten aangeboden naar andere eilanden en bovendien zijn deze tochten erg ontspannend. Een aanrader is een boottocht die naar Paxos en Antipaxos gaat. Tijdens een bootreis krijg je de prachtige rotswanden te zien, de schitterende wateren en zie natuurlijk de andere eilanden. Griekenland is het land om te gaan eilandhoppen. Maak er daarom zeker gebruik van!

In het centrum van Corfu vind je een groot waterpretpark. Gezinnen zijn hier al snel een dag lang zoet. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Voor jonge kinderen zijn er speelplekken met kleine glijbanen en veel waterpret. Er zijn ook grotere glijbanen, waaronder een bandenglijbaan, waardoor er voor de oudere generatie ook genoeg is te doen. Het waterpretpark heet Aqualand.

Tijdens een bezoek aan Corfu wordt er ook aangeraden om de oude stad Kerkyra te bezoeken. In deze stad kom je de typische Griekse huisjes tegen. Kerkyra staat ingesloten tussen 2 forten. Verder vind je in de stad veel winkelstraatjes en lekkere restaurantjes om te genieten van de Griekse gerechten. Je komt nog meer over de bezienswaardigheden tegen op Corfu op www.europa-vakanties.nl tegen.

Tot slot zijn er nog de stranden. Op Corfu zijn veel kindvriendelijke stranden te vinden waar het water slechts langzaam afloopt in zee. Een van de stranden die erg geschikt is voor kinderen is het strand Glafyda. Op dit strand vind je een groot aanbod faciliteiten voor kinderen. Nadeel is dat het een populair strand is en het er dus druk kan zijn.